top of page

COMPLIM CINC ANYS!!


Ja fa cinc anys que estàvem fundant la nostra associació. Tot va començar el dia que em vaig acostar al nostre Ajuntament per demanar si em podien ajudar d'una manera o altra a esterilitzar gats del carrer. No només em van escoltar amb interès, sinó que em van suggerir que creés una associació i el que ara és el nostre Alcalde va preparar una reunió per explicar, a la resta de les persones que sabia que els alimentava, la necessitat d'un control de la població felina per mitjà del mètode CER.

Totes aquestes persones van a pujar al carro per fer una nova associació.

Moltes ens van ajudar i aconsellar en les nostres primeres gestions. Va ser molt estreta la col·laboració i aprenentatge amb Dolors i Sílvia de Castelló d'Empúries i Agnès Dufau de Plataforma Gatera. Especialment, i del que m'agrada presumir amb orgull, és del suport del nostre Alcalde actual, Josep Mª Cervera, perquè sense la seva col·laboració és molt possible que fóssim un grapat de "boges dels gats" cadascuna pel seu compte i sense cap control de la població felina.

Durant aquests primers cinc anys hi ha hagut molta feina feta, més de 300 esterilitzacions, un centenar llarg de gats adoptats, cura de gats malalts o ferits, conflictes resolts, i fins on hem pogut, millora de l’alimentació dels gats amb pinso sec. Socis, amics i sobre tot voluntaris ho heu fet possible.

També hi ha hagut cansament, crítiques al nostre treball dels que estan a favor i en contra, la sensació de ser considerades "aquestes boges dels gats", haver d'actuar discretament i evitar parlar-ne per no destapar la "caixa de pandora”. En aquells moments et planteges si val la pena l'esforç i si no estaries millor a casa ocupant-te de les teves coses.

Llavors ...

T’atures a reflexionar, mires les seves cares i t'adones d'aquests ulls que et miren agraïts quan els alimentes, quan els ajudes si estan malalts o ferits, són les raons que ens mouen i el seu benestar és el nostre objectiu. També s’afegeixen a la balança les felicitacions i les paraules d'agraïment que moltes vegades rebem.

Arribat aquest cinquè aniversari del nostre naixement i després d'aquest moment de reflexió, hem agafat forces per seguir endavant, amb intenció de corregir els errors, amb molta més experiència que al principi i amb la satisfacció de la col·laboració del nostre Ajuntament.

Ara tenim nous projectes en marxa per millorar el nostre treball, la qualitat de vida dels nostres protegits i molt important per a nosaltres, la convivència amb els veïns de El Port de la Selva.

Volem millorar la comunicació i informar amb més regularitat sobre el nostre treball. Esperem que això ajudi a que hi hagi una major col·laboració ciutadana i a prevenir l’aparició de conflictes, que no sempre sabem o podem evitar.

Feliç aniversari companys, cap els propers cinc anys i més !!!

Makamen Bou Presidenta i voluntària

bottom of page